Tyytyväiset lomahoitoasiakkaani, Olli ja Nöpö. Omistajan ottama kuva ja sain luvan julkaisuun.

LEMMIKKIEN LOMAHOITO

Tiedustelut osoitteeseen info@tmimerilyra.fi.

Lemmikkieläinpalveluihini kuuluu tällä hetkellä lemmikkien lomahoitotoiminta. Olen koko ikäni ollut eläinten kanssa tekemisissä ja pitkänlaisen hevostallitaustan lisäksi minulla on runsaasti kokemusta marsujen, hamstereiden, kanin, gerbiilien ja hiirenkin hoidosta omieni tiimoilta. Olen ollut myös koirien kanssa tekemisissä aika reippaanlaisesti, vaikken omaa olekaan omistanut ja kissoista on perusasiat hallinnassa. Olen myös hyvin tarkkasilmäinen ja herkkä huomaamaan muutoksia lemmikkien voinnissa tai olemuksessa, joten voit olla reissullasi ihan rauhallisin mielin lemmikkisi ollessa hoidossani. Lemmikkien lomahoitotoimintani kattaa tällä hetkellä kotikäynnit asiakkaan lemmikkejä hoitamaan kohtuullisen matkan päähän kotoani, tästä lisää alla.

Teen lähialueella (Kerava tai hyvien julkisten kulkuyhteyksien päässä oleva kohde lähikaupungeissa) kotikäyntejä, jolloin voin käydä sopimuksen mukaan 1-2kertaa päivässä hoitamassa lemmikkejä omistajan kotona. Keravalla kulkiessani veloitan edestakaisesta reissusta asiakkaan kotiin 5€  ja matkakulukorvaus nousee tilanteen mukaan muualle lähiseudulla kulkiessani. Kohteen tulisi olla julkisten kulkuyhteyksien hyvin tavoitettavissa, koska minulla ei ole autoa käytössäni. 

Kotikäynnillä voin esimerkiksi ruokkia kissat, siivota niiden hiekka-astian, vaihtaa vedet ja hetken leikkiä kissojen kanssa jos he ovat sillä tuulella/jos omistaja niin toivoo. Lemmikin kotoa tulee löytyä kaikki tarpeellinen valmiina (ja talouden lemmikkien tulee olla terveitä ilman tarttuvia tauteja), sopimuksen mukaan voin käydä hakemassa lemmikille mahdollisesti tarpeellisia tuoreruoka-aineksia kaupasta lisää (lisätään asiakkaan laskuun) jos hoitojakso on pitkä. Käynnilläni tarkastan eläinten hyvinvoinnin (kirkkaat silmät, puhdas nenän/suun alue, täysi liikkuvuus, ei näy poikkeavaa turkissa yms.). Olen tarkkasilmäinen ja hyvin tarkka muutenkin seurailemaan omienkin lemmikkieni vointia/olemusta, joten tämä tulee luonnostaan minulta. Olen myös omien lemmikkienkin tiimoilta joutunut tutustumaan haavanhoitoihin, ärtyneiden silmien hoitoon ja antelemaan lääkityksiä jos eläinlääkäri niin on ohjeistanut. 

Kotikäynnillä hoituu myös esimerkiksi useamman hamsterin, gerbiililauman, marsujen, kanin tai hiiren perushuolto ruokien, voinnin tarkastamisen ja vesien vaihdon tiimoilta ja mahdollisesti myös eläinten asumusten siivous jos niin on sovittu. Muita lemmikkijyrsijöitä voin myös huoltaa, samoin matelijoita. Näissä tapauksissa mielellään käyn omistajan kanssa erityisen tarkasti läpi ennakkoon mitkä asiat ovat ominaisia ja mitkä ovat poikkeavia kyseisille lemmikeille jos minulla ei niistä ole vielä kertynyt omakohtaista kokemusta paljoa. Pienehkön maakilpikonnan kanssa olen ollut tekemissä entisen työni tiimoilta ja akvaariokalojakin on tullut ruokittua. Ennen kotikäyntijakson alkamista tapaan mielelläni veloituksetta asiakkaan hänen kotonaan ja käymme läpi hoitoon jäävien lemmikkien asiat ja teemme hoitosopimuksen. Kotikäynneistä kannattaa pyytää tarjousta minulta, kaikilla meillä kun tuntuu olevan erilaiset eläinperheet ja kuviot kotona. Tarjouspyynnössä kerro kuinka paljon hoitoon jääviä lemmikkejä on, missä lemmikkien koti on, kuinka pitkälle hoitojaksolle on tarvetta, milloin se on ja millaisia toimenpiteitä toivot lemmikeillesi suoritettavan. Tarjouspyynnöt, tilaukset ja muut kyselyt osoitteeseen info@tmimerilyra.fi. 

Koiria en sitoudu kotikäynneillä hoitamaan, koska he vaativat lajityypillisesti paljon enemmän huomiota/tekemistä jo lenkitysten tiimoilta. Voit kuitenkin kysyä tarjousta jos toivoisit minut majoittumaan kotiisi koiriesi luo vaikkapa viikonlopuksi (avopuolisoni jäädessä hoitamaan omat lemmikkimme)!

Olen kirjoittanut omista lemmikeistäni blogia jo useamman vuoden ja sen löytää osoitteesta: www.marsumayhem.blogspot.fi . Sieltä voi kurkistaa millaisissa oloissa omat lemmikkini ovat luonani ja muutenkin zoomailla jos eläintenpitoni kiinnostaa. Hoidokeillani on myös mahdollisuus päästä blogiini kuvien muodossa mukaan jos omistaja niin haluaa. Kaikesta lomahoitotoiminnasta tehdään aina kirjallinen sopimus omistajan kanssa, sopimuksessa määritellään hinta hoitojaksolle, mitä kuuluu hoitajan toimenpiteisiin ja miten asiat hoidetaan eläinlääkärikäynnin suhteen jos jostain syystä lemmikki sairastuu hoitojakson aikana. Sopimukseen kuuluu myös:

HOITAJALLA VASTUUVAPAUS Allekirjoittamalla hoitosopimuksen omistaja vakuuttaa eläimen olevan terve ja vapaa loisista tai tarttuvista sairauksista. Mikäli voidaan todistaa että eläin on ollut sairas ja tartuttanut hoitajan omia eläimiä tai muita hoidossa olleita eläimiä, on omistaja velvollinen korvaamaan hoidosta koituneet kulut. Omistaja tiedostaa ja ottaa riskin, että toisella hoidossa olevalla eläimellä on sairaus joka voi tarttua hänen eläimeensä. Hoitaja ei ole velvollinen korvaamaan mahdollisesta tartunnasta tai sairaudesta koituvia kustannuksia ellei kyse ole hoitovirheestä johtuva vamma. 


TILAUSOHJEET JA HINNAT:  Tilaukset, tarjouspyynnöt ja tiedustelut osoitteeseen info@tmimerilyra.fi. Jos tahdot lemmikkisi hoitooni (sijainti tosiaan on Kerava, n. 30km Helsingistä) kysy varaustilannetta ja esittele hoitojakson tarpeesi. Milloin tarvitset hoitojaksoa, mikä lemmikki sinulta olisi lomahoidon tarpeessa ja onko hänellä jotain erityistarpeita. Liitä viestiin oma nimesi ja puhelinnumerosi, jotta voin jonkin yllättävän käänteen sattuessa olla sinuun yhteydessä nopeammin kuin sähköpostilla. Lomahoitosuhteen alkaessa teemme samalla kirjallisen sopimuksen hoitojaksosta, sen kustannuksesta ja toimenpiteistä, jotka kuuluvat hoitajalle. 

Asiakkaan tietoja ei käytetä koskaan muuhun tarkoitukseen kuin tilauksen hoitamiseen ja tietojen luovutus on luottamuksellista. Asiakkaan tulee olla täysi-ikäinen tai muussa tapauksessa hoidan tilauksen hänen huoltajansa kanssa.

Lomahoitojakso tulee olla maksettu etukäteen aina vähintään tiedossa olevan lomahoitotoiminnan tarpeen viikkomäärä tai pienempi aika (jos jakso on lyhyempi kuin 7pv) kerrallaan! Hoitojaksoa voi jatkaa vielä siitä sopien erikseen jos vaikka lomamatkasi yllättäen piteneekin. 

Marsujen kynsiä voin leikata hintaan 5€/eläin jos vaikkapa kotikäynneillä on tarvetta. Matkakulut ovat alkaen 5€/edestakaisin reissu Keravan sisällä (viikonloppulisä lauantai-sunnuntai + 2€/pv), muualle mentäessä matkakulut nousevat (kuljen julkisilla kulkuvälineillä) ja lisäytyvät asiakkaan laskuun. 

 Esimerkki lomahoitotoiminnasta kotikäynteinä jos asiakkaan koti sijaitsee Keravalla: "Tarve käydä hoitamassa kerran päivässä asiakkaan kaksi kissaa ja neljä hamsteria Keravalla 5pv ajan maanantaista-perjantaihin (ensimmäinen kotikäynti maanantaina ja viimeinen perjantaina). Lemmikeillä on kaikki tarpeellinen jo olemassa kotonaan." 
*5€/matkakuluni/päivä 
*Kahden kissan hiekkalaatikkojen siivous, ruokinta, vesien vaihto ja noin puolen tunnin leikkiminen tai kissojen seurassa oleilu (jolloin samalla helppo tarkastaa kissojen voinnit, jonka teen muutenkin aina) asiakkaan niin halutessa: 20€/päivä 
*Neljän eri asumuksissa asuvan hamsterin ruokien täydennys, vesien vaihto ja hamstereiden vointien tarkistus 3€/hamsteriasumus, eli yhteensä 12€/päivä. Hinta sisältää tässä tapauksessa kerran-kaksi hoitojaksolla (5vrk) tapahtuvan hamsterin pissanurkan siivouksen tarpeen mukaan. Hinnaksi tulee siis yhteensä tässä tapauksessa ajalta maanantai-perjantai viiden päivän hoidosta: Matkakuluni 25€ + kissojen hoito 100€ + hamsterien hoito 60€ = 185€ 

Toinen esimerkki lomahoitotoiminnasta kotikäynteinä jos asiakkaan koti sijaitsee Keravalla: "Tarve käydä hoitamassa kerran päivässä asiakkaan kahdeksaa marsua (neljä häkillistä marsuja) Keravalla kolmen päivän ajan (perjantai-sunnuntai). Asiakkaalla on kotonaan kaikki tarpeellinen lemmikkien hoitoa varten." 
*5€/matkakuluni/päivä + viikonloppulisää 2€/pv lauantailta ja sunnuntailta. 
*Marsujen (joita on kahdeksan) pellettiruokinta, heinien täydennys, vesien vaihto, mahdollinen tuoreruoan antaminen sovitusti ja vointien tarkistus 20€/pv. Hinta sisältää puolisen tuntia marsujen kanssa oleilua ja täten voin samalla seurata heidän käytöstäänkin ettei mitään erikoista ole meneillään. Asiakas oli siivonnut juuri ennen reissuun lähtöä häkit perusteellisesti, joten häkkien varsinaiselle siivoukselle ei ollut omistajan mukaan tarvetta, kaatuneiden mökkien järjestely ja muu pienempi toimenpide kuuluu tähän hintaan. 
*Omistaja toivoi erityisesti, että saisi mussukoistaan kuvaterveisiä kotimaan reissulleen ja niitä myös lähettelin hänelle kuikkupyllyikävän helpottamiseksi. Kuvat lähetän tekstiviestinä tai sähköpostilla. Hinnaksi tuli siis yhteensä tässä tapauksessa ajalta perjantai-sunnuntai kolmen päivän hoidosta: Matkakuluni 15€ + yht.4€ viikonloppulisiä ja kattava marsujen hoito 3pv 60€ = 79€. 

 Kaikki mainitsemani hinnat sisältävät arvonlisäveron 24%.
Copyright (c)2018. All Rights Reserved.